Echipa CalfaDent

Calfa Dent Echipa

Dr. Eduard Calfa​

Director CalfaDent, Medic Stomatolog Generalist

Calfa Eduard

Chirurgia dento-alveolară

Permite rezolvarea unor probleme complicate ce au ca punct de plecare sistemul dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molarii de minte incluși sau semiincluși, caninii incluși, extracții dentare dificile, abcese periosoase cu etiologie dentară, tratament chirurgical protetic, tumori benigne, chirurgia parodontală, augumentări osoase, sinus lift, etc.

Implantologia Dentară

Este o specialitate chirurgicală și cea mai bună soluție de a înlocui dinții lipsă sau grav deteriorați. Un implant dentar are aceeași funcție ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte.

Metode de tratament protetic:

  • Coroane și punți dentare
  • Lucrări protetice fixate pe implanturi dentare
  • Proteze dentare fixe sau detașabile
  • Proteze dentare parțiale

Dr. Sabina Calfa​

Medic Stomatolog Ortodont

Ortodonția

Este o ramură medicinii ce se ocupă cu rezolvarea problemelor de malocluzie (închiderea gurii) și malpoziție a dinților (incorectă aliniere a dinților). Aparatul dentar are rolul de a corecta anomaliile dento-maxilare. Mai exact, repoziționează dinții definitivi astfel încât să se obțină alinierea corectă.

Tratamentul ortodontic

Are ca scop diagnosticarea, prevenirea și tratarea anomaliilor de dezvoltare a dentiției. Pe lângă alinierea dinților, se ocupă de dezvoltarea și refacerea relației osoase corecte între maxilare și arcadele dentare, necesară unei corecte funcții masticatorii și estetice.

Principalele beneficii ale unui tratament ortodontic sunt: ​​recuperarea corectă a ocluziei funcționale, îmbunătățirea esteticii feței și a zâmbetului.

  • Recuperarea corectă a ocluziei funcționale
  • Îmbunătățirea esteticii feței și a zâmbetului.
  • Ghidarea dinților definitivi în pozițiile corespunzătoare
  • Ghidarea creșterii osoase
  • Corectarea fără deteriorarea țesuturilor dentare
  • Efect de corecție pe termen lung

Când vine vorba de îndreptarea dinților, primul gând se duce imediat la utilizarea unui aparat dentar fix (brackets). De altfel, dispozitivul rămâne, până în prezent, o soluție optimă atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Sabina Calfa

Dr. Corneliu Calfa​

Medic Stomatolog Parodontolog

Calfa Corneliu

Parodontologia

Este o ramură deosebit de importantă a medicinei dentare. Aceasta se ocupă de afecțiunile gingivale și anume gingivita și parodontita. Mai exact, parodontologia este specializată în diagnosticarea și tratarea bolilor ce afectează gingia și țesuturile de susținere ale dintelui, atrăgând mereu atenția asupra a cât este de vitală o igienă dentară corectă.

Se recomandă consult de specialitate dacă:

  • gingia sângerează spontan sau la contactul cu alimente dure;
  • există o respirație urât mirositoare;
  • gingiile sunt roșii, inflamate, sensibile la atingere;
  • este prezentă o mobilitate dentară (un dinte sau mai mulți se mișcă).

Fațete Dentare

Fatete dentare sunt construcții protetice unidentare, reprezentate de o foiță fină de ceramică sau oxid de zirconiu, realizate in laboratorul de tehnică dentară prin tehnologia CAD-CAM System și care se cimentează pe suprafața vizibilă a dinților, în special a dinților frontali.

Dr. Mihai Semeniuc​

Medic Stomatolog Terapeut

Tratamentul cariei dentare

Simptomele incipiente ale cariilor sunt dureri dentare, hipersensibilitate la rece sau fierbinte, dulce, acru și respirație urât mirositoare. Este posibil să nu existe semne externe, vizibile, dar apariția durerii înseamnă că procesul de distrugere a smalțului a început deja. Netratată la timp caria evoluează în profunzimea dintelui și este afectat nervul. Caria dentară poate fi clasificată după localizarea acesteia :

  • Superficială – în limitele smalțului
  • Medie – localizată până în dentină
  • Profundă – localizată până în vecinătate cu camera pulpară

Tratament de canal

Are ca scop îndepărtarea țesutului camerei pulpare infectat, curățarea și dezinfectarea și apoi obturația (sigilarea) cu un material care împiedică dezvoltarea bacteriilor. Simptomele inflamației pulpare includ dureri acute indiferent de excitanții termici sau chimici.

Dna Svetlana Buzu​

Asistenta Medicala Superioara

Asistenta medicală dentară este legătura cea mai importantă dintre pacient și medicul stomatolog, încă de la sosirea pacientului în clinică până la terminarea tratamentului. Asistenta medicala dentară are un rol principal în administrarea cu succes a tratamentului.

Capacitatea asistentei medicale stomatologice de a anticipa nevoile medicului stomatolog în orice procedură și de a acționa prompt pentru rezolvarea acestora, este factorul principal care ne permite să sporim viteza de tratare a pacienților fără a compromite calitatea serviciilor oferite. 

Ne bucurăm să o avem în echipă pe Dna Svetlana Buzu, care pe lângă studii de specializare mai posedă și o diplomă în psihologie ceea ce ne oferă un avantaj incontestabil în eficiența comunicării verbale si non-verbale. În cele din urmă, a fi eficient este foarte important, întrucât stomatologia este incontestabil o afacere orientată către pacienți, este necesar ca toți membrii să lucreze în echipă. 

Această abordare oferă pacienților servicii de înaltă calitate într-un ritm eficient care permite o creștere a productivității generale. Calitatea serviciilor pe care le oferă Dna Svetlana Buzu, indiferent de numărul pacienților zilnici,  reflectă diferența dintre un serviciu mediocru și un serviciu de calitate.

Svetlana Buzu

Dna Sabina Grati​

Office Manager

Sabina Grati

Un office manager într-o clinică stomatologică sprijină și supraveghează toate sarcinile administrative. Menține un nivel ridicat de competență și abilități de comunicare, pentru a ajuta să obțineți toată informația necesară. 

Unul din rolurile principale a managerului este comunicarea cu pacienții. Ne bucurăm să o avem în echipă pe Dna Sabina Grati, care posedă cunoștințe de comunicare superioare și vorbește fluent 3 limbi străine: engleza, rusa și franceza ceea ce reprezintă un avantaj în scopul de a răspunde eficient nevoilor și întrebărilor pacientului. 

Întâmpinarea pacienților nu are legătură doar cu ce spui ci și cum interacționezi cu oamenii, Dna Sabina Grati reușește să creeze o legătură călduroasă prin empatie, atenție maximă la detalii și înțelegerea nevoilor și trăirilor pacienților în scopul unei colaborări eficiente și plăcute.